logo CNAS

Campania națională de informare privind semnele ” de alarma ” ale cancerului la copii, pe care Asociația P.A.V.E.L. o derulează incepând cu toamna anului 2014, face parte din proiectul de cooperare elvețiano-român pentru copiii bolnavi de cancer din România numit Copiii Noștri Aleg Sanatatea! – C.N.A.S.
Scopul Proiectului: Creșterea speranței la viață a copiilor și tinerilor diagnosticați cu afecțiuni oncologice în România

Obiectivul I Îmbunătățirea calității îngrijirii pentru 700 copii/tineri pacienți ai Institutului Oncologic București, ai Institutului Clinic Fundeni și ai altor spitale de profil din București, in perioada 2013 – 2016.

Servicii gratuite pentru copiii și tinerii diagnosticați cu afecțiuni oncologice:

 Asistență socială și sprijin umanitar de urgență
 Informare privind serviciile și prestațiile socio-medicale existente în România pentru copii, pacienți și persoanele cu handicap
 Evaluare și consiliere psihologică individuala și de grup
 Consiliere vocațională
 Consiliere juridică
 Terapie prin arte combinate și terapie ocupațională
 Recuperare medicală prin servicii de kinetoterapie
 Servicii de respiro în spital și în afara spitalului (serbări, spectacole și aniversări speciale în spital, excursii și tabere)

Obiectivul II Creșterea nivelului de informare cu privire la semnele cancerului la copii și tineri prin implementarea unei campanii de informare privind importanța diagnosticării precoce, derulată la nivel național, în perioada 2014 – 2015.

50 instituții de invățămant din București și 24 comunități din provincie vor beneficia gratuit de seminarii informative privind semnele și simptomatologia cancerului la copii și tineri

47 organizatii partenere, din toate județele țării, vor primi gratuit materialele informative privind semnele de alarma ale cancerului la copii și tineri

Obiectivul III Consolidarea Asociației P.A.V.E.L. ca furnizor de servicii și voce legitimă a societății civile interesate în problematica oncologiei pediatrice românești.

 

Proiectul Copiii Noștri Aleg Sănătatea! – C.N.A.S este finanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român, în perioada 2013-2016. Programul de Cooperare Elvețiano-Român își propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi alte ţări din UE mai avansate (ţări din UE extinsă), şi în interiorul României, la reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre centrele urbane dinamice şi regiunile periferice structural mai slabe.

Lasă un comentariu